خبرگزاری خانه ملت

هدر اصلی
  • تاریخ انتشار : 1402/09/25 - 12:46
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس : استان ها
ورناصری:

کم کاری در اجرای قانون هوای پاک تنها مختص به پایتخت نیست/ تاوان آلودگی هوا را مردم از جیب و با جانشان می‌پردازند

عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس با بیان اینکه اجرای قانون هوای پاک تنها مختص به پایتخت نیست و سایر استان‌ها هم مشمول بندهای آن می‌شوند،گفت: دلایلی همچون سوخت نامناسب، کیفیت خودروهای داخلی، بلند مرتبه سازی و…. همگی از مواردی هستند که مردم تاوان آن را از جیب و با جانشان می‌پردازند.

علیرضا ورناصری قندعلی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به آلودگی هوای خوزستان، گفت: بارها از علت، معلول و چرایی شدت گیری آلودگی هوای خوزستان صحبت شده است و تا زمانیکه منشا آلودگی‌ها حل نشود نباید منتظر تغییر و بهبودی در شرایط محیط زیست منطقه بود.



نماینده مردم شهرستان های مسجدسلیمان، لالی، هفتکل و اندیکا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه علل آلودگی هوای خوزستان و سایر استان‌های جنوبی به دلایل خارجی باز می‌گردد، افزود: علل خارجی آلودگی هوای استان‌های جنوبی حل نشده است این مسئله با وارونگی آمیخته می‌شود و در نهایت وضعیت هوا را در شرایط بحرانی قرار می‌دهد، طی هفته‌های گذشته خوزستان با مسئله ریزگردها، دود بلند شده ناشی از سوخت غیر استاندارد و وارونگی هوا یکجا روبرو بوده است.



ایران به جهت سوخت استاندارد شرایط مطلوبی ندارد



وی با بیان اینکه ایران در تولید و مصرف سوخت استاندارد در وضعیت مطلوبی قرار ندارد، اظهار داشت:  دلایلی همچون سوخت نامناسب، کیفیت خودروهای داخلی، بلند مرتبه سازی و…. همگی از مواردی هستند که مردم تاوان آن را از جیب و با جانشان می‌پردازند؛ در این میان استان‌های حاشیه‌ای و مرزی بیشتر از سایر استان‌هادرگیر این معضل و کمتر مورد توجه مسئولان هستند.



عضو کمیسیون انرژی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تمام اقدامات صورت گرفته برای رفاه و آسایش عموم مردم جامعه است، ادامه داد: با بررسی اقدامات صورت گرفته برای حل معضل آلودگی هوای خوزستان هنوز شاهد شدت گیری آلودگی هوا هستیم، مقایسه وضعیت امروز خوزستان نسبت به ۳ سال گذشته به لحاظ کاهش آلودگی بسیار مطلوب است، اما با وضعیت ایده آل فاصله تاریخی و طولانی داریم.



آلودگی هوای خوزستان منشا خارجی دارد



نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه بخشی از آلودگی هوای خوزستان به علل خارجی بازمی گردد، اظهار داشت: رفع حل موضوعات خارجی آلودگی هوای استان‌های جنوبی باید در قالب تفاهمات با کشورهای همسایه که تسلطی بر منافع نفتی و گازی خود ندارند، حل شود.



ورناصری در مورد خسارات جانی آلودگی هوا که بیشتر در پایتخت کشور خلاصه می‌شود، تصریح کرد: بارها مسئله آلودگی هوای خوزستان و پایتخت مورد سوال مسئولان محیط زیست قرار گرفته است و از آنها طرح سوال شده است و با دعوت آنها به مناطق بحرانی آلاینده هوا درخواست حل معضل آلودگی هوا یکبار برای همیشه داشته باشیم.



اجرای قانون هوای پاک تنها مختص به پایتخت نیست 



نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اجرای قانون هوای پاک تنها مختص به پایتخت نیست و سایر استان‌ها هم مشمول بندهای آن می‌شوند، اظهار داشت: قانون مذکور سال‌هاست تصویب شده است و مورد بی مهری متولیان اجرایی قرار گرفته است باید توجه داشته باشیم میزان اثرگذاری این قانون در سیستم ادرای و عملیاتی ما چه میزان بوده است.



ورناصری با انتقاد از کم کاری بسیاری از وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها برای عملیاتی شدن قانون هوای پاک، تاکید کرد: از وزارت صمت تا وزارت نیرو باید پاسخگوی اجرایی نشدن قانون هوای پاک در کشور باشند، تا با منشأ بروز آلاینده ها برخورد قاطع نشود ما  شاهد حل معضل آلودگی سیستان و بلوچستان و خوزستان تا پایتخت نخواهیم بود، با کسانی که کوتاهی در اجرای قانون هوای پاک داشتند باید برخورد و مورد سؤال قرار بگیرند./



پایان پیام

  • کد خبر : 373135
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

آخرین اخبار